//Simple is better

Bonjour!
Hey ! Good days to you!


Welcome to my . You've stuck in my unprivate diary. Be nice here or i call My Doraemon kill you!.

Status : Yeah! Dah habis PMR! Merdeka! Merdeka! Jangan lupa doakan saya n kawan-kawan saya :)


My Best Prenggg 4ever
Doraemon!





Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: YOUR NAME

surat CINTA
Danial Franz.. mengingati namanya sahaja sudah membuatkan jantung ku berdegup kencang.. Niel ( Danial Franz ) mempunyai ramai peminat.. dia sering mendapat surat cinta daripada peminatnya.. muka dia sehensem Randy Pangalila. malah dia seorang yang pandai dan aktif dalam bidang sukan. dia juga mempunyai kelab peminat. ahlinya sahaja sudah mencecah 500 orang. hampir separuh daripada murid perempuan di sekolah itu mendaftar di kelab peminatnya termasuk lah aku. heheh.
satu hari, aku memberanikan diriku untuk bagi kepada JI ( Jejaka Idaman ) ku surat. well, sure lah korang tahu surat apa.. Ofc ( Of coz ) lah surat cinta. heheh.. semasa waktu rehat, aku dan BFF ( Best Friend Forever ) Diana meletakkan surat itu di bawah meja Niel.. aku berharap agar Niel sudi membaca suratku..
selepas waktu rehat,murid-murid mula memasuki kelas.. waktu PMP pon bermula.. Niel menerima surat yang banyak seperti biasa.. dan seperti biasa surat-surat yang diterimanya mestilah berisi sepeti berikut:

niel. saya salah seorang peminat awak. saya sayang awak sangat2.. boleh tak awak jadi BF ( Boyfriend ) saya??

i luv u so much.


"huh",Niel mengeluh.. sudah acap kali dia menerima surat dari peminat dia dengan ayat yang sama.. i luv u lah.. i miss u la.. berbagai bagai ayat la.. dia dah berhasrat akan couple dengan murid perempuan yang kasi dia surat yang isinya ayat2 yang dia tak pernah terduga.. ayat2 yang tak pernah dia dengar..

"wei Diana, agak2nya kan Neil dah baca ke tak surat aku tu???" tanyaku kepada kawanku..
"erm, entahlah. tapi aku rasa dahlah.."

dari jauh ku ternampak Niel datang kearahku..

"oit2 diana.. npe si Niel tu datang ke arah kita???"
"oitt.. bukan kita ok.. kau lah. erm, entahla..mana aku tahu kenapa. ko lah pergi tanya dia"

ish..sabar je lah mendengar balasan si Diana nie..

"hai, awak ke yang bernama Aziah???" tanya Niel kepadaku..

"errrr.. y...yeee..." jawabku tergagap-gagap.

"sudikah awak couple dengan saya??"

"hah????"ternganga aku tatkala mendengar lamaran si JI aku nie.. ke aku yang bermimpi or aku salah dengar..

"diana,kau cubit aku" pintaku kepada Diana..

"okeng"dengan rela hatinya Diana cubit aku..

"ouch.sakitlah"jeritku..

"erm,by the way, leh tak awk ulang pe yang awak cakap tadi Niel??"pintaku kepada dia.

"sudikah awak couple dengan saya"ulangnya dengan lebih jelas lagi..

"tapi kenapa??"tanyaku sambil menahan debaran di hati..

"sebab hanya awak seorang saja yang bagi saya isi surat lain dari yang lain."

"hah, maksud awak??? awak hanya nak couple dengan saya sebab isi surat tu je??"

"bukan.. saya sudah jatuh cinta dengan awak sejak saya baca surat awak.. saya dah jatuh cinta dengan awak menerusi surat awak. surat awak menunjukkan sikap2 awak. sudikah awak couple dengan saya"

"ermm..saya sudi"jawabku malu-malu..

 Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera...
An sihat x??? saya tahu kehadiran surat saya tidak bermakna apa-apa bagi An..
saya sungguh gembira kalau An dapat meluangkan masa membaca surat saya..
saya nak meluahkan perasaan saya pada An..
saya jatuh cinta pada An..
saya jatuh cinta pada An bukan sebab kehenseman An , kepandaian An dan bukan juga sebab An popular..
tetapi sebab sikap An.
saya masih ingat sewaktu saya dalam perjalanan pulang ke rumah.
saya ternampak An menolong warga tua melintas jalan.
sejak itu saya suka kat awak.
 Assalamualaikum

yang benar,
Aziah..


~the end~

hahah. merepek je cerpen yang aku buat nie.. ameera mokhtar  aq tahu aq punya cerpen merepek meraban je lebih. hahha. aq main pakai tembak je. aq wat cerpen nie dalam masa 3 jam je. hahahah.. ok. tak payah komen. segan~